Pumapeople: Traffic 3000 Fiesta 2000 - Pumapeople

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Traffic 3000 Fiesta 2000 Unit not accepting correct code

#1 User is offline   everway9 

  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 06-January 16

Posted 06 January 2016 - 09:37 AM

Hi there.



I'm new here so a big HELLO to all.

I'm very sorry if this question has been answered many times before.

I was recommended to come here regarding the code for myFord Fiesta Traffic 300 car radio.

It's serial number is M203142 and a long time ago I wrotethe code in my Fiesta Handbook which I believe is 4847.



I have entered the code correctly (using the radio presetkeys 1-4) but when I press preset number 5 the radio switches of immediatelyand then turns back on asking for a code again. Every time it powers off thenon after pressing preset number 5 it shows the number 1 below where you enterthe code so I believe that this means that I still have 3 attempts to enter thecode.



I have entered the same code say about 7 or 8 times nowand every time I press 5 it just switches off then back on again with 'CODE'displayed and the 4 dashes where the code numbers appear when your enteringthem.



As I say, I'm pretty sure it's the correct code.



If anyone is able to check if I have the correct codeand/or have any ideas on how to fix this issue I would be very grateful ifsomeone could get back to me as soon as they can.



Many thanks in advance,

Andrew





#2 User is offline   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21772
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 06 January 2016 - 02:57 PM

Hi
There is a sticky thread in this section on obtaining the code I would check again what the code is for your unit.
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#3 User is offline   Ian G 

  • Group: Admin
  • Posts: 1796
  • Joined: 28-May 09
  • Location:Merseyside

Posted 07 January 2016 - 04:48 AM

4847 is indeed correct for that serial number.

It would appear that the unit is faulty, you certainly would not get those symptoms if the incorrect code was entered.

#4 User is offline   stevied 

  • Group: Members
  • Posts: 13
  • Joined: 21-December 03

Posted 07 January 2016 - 07:50 AM

try bending the removable security panel slightly as it sounds its not making proper contact.

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic