Pumapeople: Abs/tc Don't Work - Pumapeople

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Abs/tc Don't Work

#1 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 17-August 16

Posted 02 October 2017 - 12:33 PM

Ever since I got my puma, never had the ABS and TC working.
And no, no lights on dash simply because the previous owner removed both TC and ABS warning signals.
So, of course they'll never light on...
but even without the lights, i'd like to have ABS working. I know the Puma is supposed to make a noise self testing. mine doesn't do it.
Where should i look at first?

#2 User is online   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21679
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 02 October 2017 - 02:08 PM

I think a diagnostic reader might say which wheel's abs sensor isn't working. The is a thread on cleaning the sensors you could try a search for it.
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#3 User is offline   Ian G 

  • Group: Admin
  • Posts: 1774
  • Joined: 28-May 09
  • Location:Merseyside

Posted 02 October 2017 - 04:46 PM

It won't self test if its faulty.

You need a code reader that will do Ford ABS

Assuming the modulator is still connected there will probably be codes there relating to the problem.

#4 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 17-August 16

Posted 02 October 2017 - 07:15 PM

I have an Bluetooth OBD2 reader I usre on my MK6 fiesta. But this reader with torque app, didn't show any abs error.
Any android app recommendations? (or windows 32 bits, i have an old netbook with WinXP laying around under my bed)

#5 User is offline   Ian G 

  • Group: Admin
  • Posts: 1774
  • Joined: 28-May 09
  • Location:Merseyside

Posted 02 October 2017 - 10:40 PM

Forscan for Windows

ABS needs ELM327 box but see how you go.

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic