Pumapeople: Puma 1.7 Vct "the Green Bullet" - Pumapeople

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Puma 1.7 Vct "the Green Bullet" Rate Topic: -----

#21 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 07 April 2017 - 10:39 AM

So, this time for some reason, my key fob (IrDA) stopped working.
Then, discovered the car had alarm when it would activate when i opened the door or put the engine running.
Something did messed up. So, i disconnected car battery and removed the keys batteries too.
connected everything again, was unable to program the key. Then later, maybe after an hour or more, was able to program it, and solved my issues. All works again. But now I know the car does have an alarm, because i didnt knew. :lol:

Well, today I did some care to my Bullet, so... Decided to buy better quality leather for the steering wheel, and this time did it all around.

Posted Image

Posted Image

I like the results. :)

#22 User is offline   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21726
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 07 April 2017 - 06:18 PM

Is the leather glued or stitched on?
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#23 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 08 April 2017 - 10:38 PM

 happy-kat, on 07 April 2017 - 06:18 PM, said:

Is the leather glued or stitched on?


I stitched it :) took like 40 minutes

#24 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 20 September 2017 - 04:56 PM

Been a while since my last post.
So, in the meantime I had my rear shoes replaced.

Even If nowadays I notice the brake very stiff if the car sits for hours. Some vacuum leak somewhere.
And also sometimes vibrates a bit when braking, I suspect the problem is the rear drum.

Anyways, did some interior mods with this:

Posted Image

Posted Image

Posted Image


Also replaced my air vents because they were broken and fitted these:

Posted Image

Replaced my homemade buttons surround fix with a good looking piece too.
Went to MOT:

Posted Image

And passed with only advisories for oil leaks.

#25 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 18 October 2017 - 02:15 PM

Been having the P0443 error since I bought this car, but today I sorted it out. Simply replaced that evap valve. 96FB-9C915

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#26 User is offline   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21726
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 19 October 2017 - 08:22 PM

Such a small part too, good fix.
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#27 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 28 November 2017 - 07:54 PM

this arrived on my mail yesterday:

Posted Image

Posted Image

#28 User is offline   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21726
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 29 November 2017 - 07:22 PM

New clutch, hope the fitting goes smoothly.
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#29 User is offline   Oates 

  • Group: Members
  • Posts: 101
  • Joined: 24-May 15
  • Location:Scotland

Posted 02 December 2017 - 06:55 PM

Great pictures, also interesting to see the vct added to the puma logo, I had this on my first R reg, registered in Aug 97. Last one like this I've seen was on an S plate. No connection to the limited edition gear tops given out,I don't think.
Matt

#30 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 27 January 2018 - 03:28 AM

Polished my headlights.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

And replaced the gasket. What a mess I found... The old one wasn't fit properly, was bent on the little "finger" in the top left corner, near the belt cover.
I've put a bit of sealant too (after properly degreasing)

Then left it cure. Tomorrow I'll start her up and check.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#31 User is offline   FastLee 

  • Group: Members
  • Posts: 3
  • Joined: 23-December 17

Posted 26 February 2018 - 09:41 PM

"Boas ... " ;)

Wich OBD adapter and software are you using to read the Puma errors?

I had one from amazon but returned it because either on the Puma or my Berlingo it wouldn't connect. The one i had worked fine in my Volvo so it wasn't broken.

#32 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 26 March 2018 - 10:00 PM

Torque with obd2 mini which I have at several years

My powerdisk arrived today :)
Also, not in this photo, it's 2 abs sensors

Posted Image

#33 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 24 April 2018 - 06:15 PM

all fitted including the clutch. also got 2 driveshaft seals.
and 4 new tyres.
discovered some things i didn't liked, but it's life...
now, facing the P0500 error since the change, time to check if the sensor is knackered or not, since the car sometimes drops to 500 rpm

#34 User is offline   happy-kat 

  • Group: Admin
  • Posts: 21726
  • Joined: 10-February 03
  • Location:Sarnian abroad

Posted 28 April 2018 - 05:09 PM

Good luck with tracking down your error and fixing it.
searching is fruitful | I'm a sponge not a mechanic | The Wiki is cool, please do check there if stuck with a Puma problem whilst waiting for a reply | For the Puma fan this read 'The Inside Story Book' is very nice to own link coming soon

#35 User is offline   SandStorm 

  • Group: Members
  • Posts: 35
  • Joined: 17-August 16

Posted 14 May 2018 - 06:32 PM

After those fixes, had two problems.
Car would shut down and error p0500. Solved by fitting new vss
Leaks from gearbox
The gearbox breather was fit incorrectly.
Today I had time to fit it in the correct way. (arrow pointing to the car front and rounded corners facing the gearbox)
Did a top speed run, clocked 210km\h (that's 130mph)
Lets see how it behaves

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic