Pumapeople: Heater Only Blowing Hot - Pumapeople

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Heater Only Blowing Hot Rate Topic: -----

#1 User is offline   slr8060 

  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 04-December 07

Posted 04 December 2007 - 12:39 PM

HELLO, My first visit to the puma forum, and i have a question... My Puma is not able to blow cold air at the moment.. Any ideas what the problem may be? Its a T reg 1.7

#2 User is offline   Neil 

  • Group: Members
  • Posts: 4645
  • Joined: 11-September 06
  • Location:RAF High Wycombe / Solihull

Posted 04 December 2007 - 12:42 PM

Yep, that'll be your Heater Control Valve. (HCV). If you do a search there's about a million threads about this problem, as the HCV is one of the crappiest parts Ford ever designed.

(Welcome to PP by the way! ja_cool.gif)
2006 - 2008 Ford Puma 1.7 Lux | 2008 - 2010 Ford Racing Puma #0013 | 2010 - 2012 Mini Cooper S | 2012 - ? RenaultSport Clio 182 Cup

#3 User is offline   slr8060 

  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 04-December 07

Posted 04 December 2007 - 12:44 PM

wink.gif Thanks for that! I shall get that looked at asap.

#4 User is offline   Neil 

  • Group: Members
  • Posts: 4645
  • Joined: 11-September 06
  • Location:RAF High Wycombe / Solihull

Posted 04 December 2007 - 12:46 PM

Have a looky here

http://www.pumapeople.com/forum/index.php?showto...r+control+valve
2006 - 2008 Ford Puma 1.7 Lux | 2008 - 2010 Ford Racing Puma #0013 | 2010 - 2012 Mini Cooper S | 2012 - ? RenaultSport Clio 182 Cup

#5 User is offline   PG12 

  • Group: Members
  • Posts: 2372
  • Joined: 14-April 04

Posted 04 December 2007 - 10:51 PM

can also be the heater control panel...
RPJ DAMPENERS - POWERFLEX ALLROUND - JANSPEED SS SYSTEM - SOLD - probably in bits now...

#6 User is offline   slr8060 

  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 04-December 07

Posted 11 December 2007 - 01:22 PM

hi,
Not sure what the problem was but - it seems to of rectified itself??!! huh.gif

#7 User is offline   e3silversurfer 

  • Group: Members
  • Posts: 3902
  • Joined: 22-February 07
  • Location:Newcastle Upon Tyne

Posted 11 December 2007 - 01:46 PM

might be an air pocket in the Coolant pipes

#8 User is offline   slr8060 

  • Group: Members
  • Posts: 7
  • Joined: 04-December 07

Posted 11 December 2007 - 01:51 PM

maybe.. lets hope its stays fixed!

#9 User is offline   Pumak13tjl 

  • Group: Members
  • Posts: 8
  • Joined: 24-May 07
  • Location:Southend

Posted 15 December 2007 - 09:20 PM

mine done that. then it fixed its self asif by magic then broke again, still hot fix it spring lol

#10 User is offline   PG12 

  • Group: Members
  • Posts: 2372
  • Joined: 14-April 04

Posted 16 December 2007 - 12:01 AM

if it's intermittent it could be a version 'b' hcv on it's way out...
RPJ DAMPENERS - POWERFLEX ALLROUND - JANSPEED SS SYSTEM - SOLD - probably in bits now...

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic